Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Barnafülű papagáj

2010.09.07

   Barnafülű papagáj

Ez a madár Dél-Amerikából származik. Testhossza 26cm, átlagos életkora 25 év. A fiatal madarak tollazatának vörös részei fakóbbak. A nemek hasonlók. Adhatunk neki gyári hullámospapagáj-eleséget, sokféle gyümölcsöt, zöldeleséget, rendszeresen adjunk neki friss fűzfagallyakat és gyümölcságakat. Amint megszokta új helyét és az étrendet, kedves, szerető madárrá válik. Nem jellemző rá a romboló hajlam. Tarthatjuk kalitkában is, de csapatostul tartásuk esetén inkább röpdét válasszunk. Eredeti élőhelyén pálmaligetekben, erdőkben, narancsültetvényeken él.

Tenyésztés: Könnyen szaporítható, kezdők számára is tökéletes madár. Egy 50cm magas üreges fatuskót igényel. Az odú aljára hintsünk korhadó fadarabokat, ezt a tojó forgáccsá aprítja. A madarak tenyészidőszakon kívül is sz odúban alszanak. Tenyésztéshez a párokat különítsük el.

Tojások száma: 3-6

Kotlási idő: 22-23 nap

Kirepülési idő: 56-63 nap