Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fokföldi papagáj

2009.12.07

Cape Parrot (Poicephalus robustus)  

Fokföldi papagáj

Afrikából származik. Átlagos életkora 25 év, testhossza 32cm. A fiatal madarak farka zöldesfekete. A tojók csőre kisebb, homloktájékuk mélyvörös. Adhatunk neki gyári magkeveréket, olajos magvakat, zöldséget, gyümölcsöt. Sokáig félénkek maradnak. Felfüggesztett kalitkában szállásoljuk el. A Kongópapaájjal együtt a legnagyobb testű papagájok közé tartozik. Eredeti élőhelyén örökzöld erdőkben, ültetvényeken él.

Tenyésztés: Minden Piocephalus faj télen költ, a tenyészidőszak októbertől februárig tart. Ennak eredményeként sok fiókát kézzel kell felnevelni. A fészekodú ajánlott mérete 28×28×28cm legyen.

Tojások száma: 2-4

Kotlási idő: 28-32 nap

Kirepülési idő: 70-77 nap