Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Stanley papagáj

2009.10.11

   Stanley papagáj

Ez a madár Ausztráliából származik. Testhossza 27cm, átlagos élettartama 15 év. A fiatal madarak feje zöld, a sárga pofafoljuk hiányzik. A tojók teste zöld, homlokuk piros, pofafoltjuk halványsárga, elmosódott. Adhatunk neki gyári magkeveréket, kölest, földimogyorót, virágbimbókat, gyümölcsöket. Ideális szobatárs, mert könnyen szelidül, békés természetű és még a hangja is kellemes. Imád fürdeni. Eredeti élőhelyén szavannákon, erdei irtásokon, parkokban él.

Tenyésztés: Ajánlott fészekodú mérete fektetve 60×15×15cm, 7,5cm-es röpnyílással. Aljába szórjunk fűrészport vagy tőzegzúzalékot.

Tojások száma: 3-7

Kotlási idő: 19 nap

Kirepülési idő: 35 nap