Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Goffin kakadu

2010.08.09

  Goffin kakadu

Ez a kakadu az Indoéz szigetvilágból származik. Testhossza 32cm, átlagos életkora 40 év. A fiatal madarak szemgyűrűje halványkék, a fejtetőn rózsaszín tollak találhatók. A tojók szemgyűrűje kisebb, szivárványhártyája barna (a hímeknek ez fekete). Adhatunk neki gyári nagypapagáj-eleséget, földimogyorót, kukoricát, dinnyét és egyéb gyümölcsöket, fűzfaágat. Eleven, energikus madár, mindent megrágcsál. Gyakran rikoltozik, még sötétben is. Hajlamos tollbetegségekre. Eredeti élőhelyén vízfolyások szélén, erdőkben él.

 

Tenyésztés: A fészekodú ajánlott mérete 50×40×30cm. Költés során az ember jelenlétében feszülten viselkedhetnek.

Tojások száma: 2

Kotlási idő: 28 nap

Kirepülési idő: 80-85 nap