Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kucsmás papagáj

2009.06.01

   Kucsmás papagáj

A kucsmás papagáj is Argentín származású. 30-31cm hosszú, átlagosan 25 évig élő madár. A fiatal madarak farktolla sokkal rövidebb egy kifejlett példányénál. A nemek hasonlók. Nem különösebben válogatós faj, de csak kevés napraforgóval kínáljuk, mert különben válogatóssá válik. Társas madár, más fajokkal is barátságos. Ennek azonban az a hátránya, hogy roppant harsány és fülsértő hangja van. Természetesen ha megszelidül, kissé halkabbá válik. Eredeti élőhelyén pálmaligetekben, rizsföldeken és megművelt területeken találkozhatunk velük.

Tenyésztés: A fészekodú ajánlott mérete 40×40×25cm, 7cm-es röpnyílással. A fészket a lehető legritkábban ellenőrizzük. Ne akasszuk túl magasra, mert a madarak szeretnek rajta ücsörögni, a hím néha azon is alszik.

Tojások száma: 3-5

Kotlási idő: 24-25 nap

Kirepülési idő: 56-58 nap