Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kanáriszárnyú papagáj

2009.12.08

  Kanáriszárnyú papagáj

Ez a madár (ahogy már kiderült) Amerikából származik. Átlagos életkora 15 év, testhossza 22cm. A fiatal madarak csőre sötétebb, tollazatuk fakóbb. A nemek hasonlók. Étrendje álljon hullámospapagáj-makeverékből, sokféle gyümlcsből, kukoricából, zabból, rizsből, továbbá liszkukacból, hangyabábból, nevelőtápból. Ideális röpdelakó és házikedvenc, de hangja fülsértő. Imád fürdeni. Eredeti élőhelyén erdőszéleken, nyílt erdőségekben él.

Tenyésztés: Fogságban biztosítsunk neki üreges nyírfatuskót, vagy egy 45×25×25cm-es odút. Az utóbbit magas helyre rögzítsük, és aljára szórjunk humuszt, vagy tőzeget.

Tojások száma: 3-5

Kotlási idő: 23-26 nap

Kirepülési idő: 50-60 nap